View Full Version : New B drive not recognized

05-16-2002, 05:52 PM
I've just run into what seems to be a common problem seen by others:

DSR6K with single 40GB Quantum upgraded with 25Xtreme (unit works great). Snagged a new Maxtor
120GB drive, ran BlessTivo with no problems but
recording time still shows only 35 hours. Original drive is jumpered as master and new B is set to slave.

Need help with a few questions:

a) I've read in some other threads that you must pull out the A drive and plugged into the IDE cable at the time when you bless a new B drive. Is this true? (didn't see anything in the Hinsdale FAQ about this)

b) If this is the case then how do you 'unbless' a drive? (I've read that you can only bless a drive once)

c) I have also read some other postings which claim that with the newer ATAPI drives you must
use one of the UDMA 100/133 IDE cables (80 wire) instead of the older 40 wire IDE cable that came with the unit. Any truth to this rumor?

Thanks in advance for the help.

05-16-2002, 08:37 PM
You can't just bless a 2nd drive and add it once you've installed v25xtreme.
See hinsdale's post ===> http://dealdatabase.com/forum/showthread.php?s=&postid=21131#post21131

05-17-2002, 04:27 AM
It sounds like the steps I need to follow are:

1. Pull A drive out and hook up to PC
2. Run MFStools to create a backup of the A drive (create an un-mad image of the 25Xtreme load)
3. Run MFStools to restore this file back onto the A drive
4. Plug it back into DSR6K with already blessed B drive configured as slave.

Does that sound right ?