PDA

View Full Version : need help with smbmount



Schnitty
04-10-2003, 02:33 AM
so i did get smbfs-2.0.1.o to load (ignoring the versioning error) on my 3.1.0 dtivo.

but the smbmount command is giving me a "device or resource busy" error

i'm typing this as the command:

# smbmount //192.168.1.100/music /srvr_mt -U tivo -P tivo

192.168.1.100 is my server and /music is a share i have on that server

/srvr_mt is an empty directory i created on my tivo

and i created an account tivo with a password of tivo on my server to connect to

please help if you can, i'm sure there is a common mistake i'm missing but i'm very new to the whole "mounting" protocol

thanks

lmurray
04-11-2003, 06:38 PM
smbmount //trash/CDRIVE /mnt/windows/ -I 192.168.3.2 -P welcome

above is the command I've used in the past.

trash is the name of my windows box
CDRIVE is the share
/mnt/windows is the area on the tivo
192.168.3.2 is the IP address of my windows box


hope this helps. most people don't have too much luck w/ samba. It disconnects a lot. you may want to look into an nfs solution.

-lloyd-

rbiro
06-15-2004, 03:17 AM
Sony SVR-2000 running 3.0
smbfs-2.0.1.o

Usage:
insmod -f /lib/smbfs-2.0.1.o
mkdir /var/hack/mp3
smbmount //cartman/mp3 /var/hack/mp3 -I 192.168.1.5 -U tivo -P tivo

I get the expected kernel mismatch on the insmod.
smbmount seems to work - at least I don't get any errors.
When I try to do an ls of the mounted directory, the first time it takes almost 1 minute and returns an empty directory.
(none):/var/hack$dir mp3
total 3
drwxr-xr-x 1 0 0 512 Jan 1 1970 .
drwxr-xr-x 16 0 0 2048 Jun 15 05:51 ..

I know TiVo can get to my pc
(none):/var/hack$ping 192.168.1.5
PING 192.168.1.5 (192.168.1.5): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.1.5: icmp_seq=0 ttl=128 time=1.029 ms
64 bytes from 192.168.1.5: icmp_seq=1 ttl=128 time=0.620 ms

Is there anything obvious that I am missing?