PDA

View Full Version : Tivoserver



quixand
11-22-2005, 06:08 PM
see next post

quixand
11-23-2005, 10:18 AM
I need some help guys.

I got Tivoserver running. with all supporting software.

Ideally, I want one central PC in the house with all my DVD's, concerts, movie trailers, various other videos serving out to my tivos on demand.

I can successfully put .TY files I've downloaded from one tivo on the server and serve them out perfectly. No artifacting, transfer speed is impecible etc et al.

Trouble is. For all my non-.TY files, do I need to somehow convert them all to .TY in order for this to work? (If so, can you shove me in the right direction?)

I tried converting a 140mb 20 min long mpeg last night to .avi but the tivo wouldn't serve it. Neither the MPEG, or the raw .avi.


So bottom line is, how can I get all my favorite videos stored locally on ONE server in my house, with little to no loss in quality, and compressed enough to be able to store ALOT of time. What conversion method and what file type would satisfy my needs?

Thanks alot guys

johnsolo
11-23-2005, 04:12 PM
error message?

quixand
11-24-2005, 10:36 PM
Tivoserver 0.3
** Loading Local Shows From '/home/user/video/' **
+ Adding show: {Everwood}{2005-09-29}{A Kiss to Build a Dream_DivX_Archive.av
i
AVI stats: 720x576, dur=1' 8", 33366 us/F, 2063 Frames, AR= 1.250000
nchunks: 149, nparts: 2
SUCCESS: ( 1014955267 , 1014955268 ) - {Everwood}{2005-09-29}{A Kiss to Build a
Dream_DivX_Archive.avi :
----------------------------------------------------------------------
****** Finished Loading Shows ******
Adding Tivo: ()
Adding Tivo: Living Room Tivo (3510000A0821B0A)
0x00000000
0x00014103
0x00014104
SELECTED TITLE:
-------------=> SHOWLIST <=--------------- (0) {Everwood}{2005-09-29}{A Kiss t
o Build a Dream_DivX_Archive.avi ()
--------------------------------------------
Selected Show = 0
--------------------------------------------
0x00014103
0x0001100a
<-------------- 0: {Everwood}{2005-09-29}{A Kiss to Build a Dream_DivX_Arc
hive.avi
0x00000000
0x00014103
0x00014104
SELECTED TITLE: video
-------------=> SHOWLIST <=--------------- (0) {Everwood}{2005-09-29}{A Kiss t
o Build a Dream_DivX_Archive.avi ()
--------------------------------------------
Selected Show = 0
--------------------------------------------
0x00014103
0x0001100a
<-------------- 0: {Everwood}{2005-09-29}{A Kiss to Build a Dream_DivX_Arc
hive.avi
0x00000000
0x00010661
0x0001065e
Found Show By ID: 1014955267
<<<<<<<<<<<< {Everwood}{2005-09-29}{A Kiss to Build a Dream_DivX_Archive.a
vi
0x00000000
0x00000000
0x00016bb4
0x00016bad
--------> Random Magic: '2078917053'NEW TRANSFER
0x00016bb4
0x00016bb2
0x00000000
Found Magic number: '2078917053'
Found Show By ID: 1014955267
AVI stats: 720x576, dur=1' 8", 33366 us/F, 2063 Frames, AR= 1.250000
nchunks: 149, nparts: 2
/home/user/.tivoserver//avi2tivoserver: line 18: sleep: command not found
Transcode hasn't started properly... killing pids: 3852 3876 3908
Main thread hung, writing to pipe to release
Transcode didn't supply full header
*** WARNING: Problem starting transfer for file '/home/user/video/{Everwood}{200
5-09-29}{A Kiss to Build a Dream_DivX_Archive.avi'. Aborting.
Closing Connection 141
Closing Connection 140
0x00000000
0x00014103
0x00014104
SELECTED TITLE: video
-------------=> SHOWLIST <=--------------- (0) {Everwood}{2005-09-29}{A Kiss t
o Build a Dream_DivX_Archive.avi ()
--------------------------------------------
Selected Show = 0
--------------------------------------------
0x00014103
0x0001100a
<-------------- 0: {Everwood}{2005-09-29}{A Kiss to Build a Dream_DivX_Arc
hive.avi
0x00000000


This is using Etivo to download and encode to Divx Archive, then I put it into the /home/user/video directory to serve it out to the living room tivo.

This was with a 2 mins test file.

quixand
11-25-2005, 10:18 AM
Problem was simple.

I was using a shortcut for Tivoserver I made earlier that was pointing to /usr/src/tivoserver.

You need to run the tivoserver that gets installed to /usr/local/bin.

Otherwise you wont get transfers. AWESOME PROGRAM BTW.

Only got a couple questions. What are you using for a batch to start this in windows rather than having to open up CYGWIN and running it from there?

And Lastly, ( I know this is in the wrong forum) how do I improve the picture quality of the transfer?

They are very pixelly and the audio gets out of synch.

Thanks again