PDA

View Full Version : Can't unlock 40gig Maxtor QuickView. Not for DVR.



bizzybody
11-07-2009, 02:34 AM
I picked up a 40gig Maxtor QuickView drive at a thrift store for $5. All the computer guy there could tell me about it was it was "pulled from a DVR". He has some more of the same model drive.

Is there a newer version of MHD3 than 1.1? That gets to Sending master password with one dot then does the Unknown error thing.

I want to use the drive in a PC, if I can unlock it I'll buy a bunch more of these drives at $5 a pop.

labbie48
11-07-2009, 11:41 AM
Check out this thread:

http://www.weaknees.com/maxtor_powermax.php

bizzybody
11-08-2009, 02:12 AM
diskutil didn't work, claimed the drive wasn't locked. I then tried using it to Lock the drive, which it claimed it was able to do, then power cycled and tried Unlock again - "not locked". Pfaugh!

After doing some searching on TiVo unlocking I found qunlock http://www.arielbusiness.pwp.blueyonder.co.uk/freeranger/TiVo/HowTo.htm

So far that's made more progress than mhdd, atapwd, HDDErase, and hdparm. Fdisk will run with the drive now instead of quitting with a fixed disk error, but trying to create a partition it keeps restarting checking the drive integrity.

I'd used mhdd's erase function with BIOS disabled to erase the drive, hoping that'd zap the protection. Nope.

HDDErase now does not hang, but it won't *do anything* it just keeps going around and around through the options.

Back to MHDD and I used its fdisk, the drive now shows as 9 megabytes. Hmmmm. Looks like back to TiVo information hunting.

stevel
11-09-2009, 09:52 PM
Haven't you spent more time and aggravation on this than it's worth? For all you know, the drive may have fatal errors.

PlainBill
11-10-2009, 03:11 PM
Haven't you spent more time and aggravation on this than it's worth? For all you know, the drive may have fatal errors.

Don't forget, you can't just run down to Fry's Electronics, Best Buy, or whatever and buy a 40 Gig drive anymore. :D

PlainBill

stevel
11-14-2009, 10:00 AM
True - can't buy a 540MB drive either. But I can buy a 400GB IDE drive without too much trouble. (Although, I don't need to - I have several 40GB pulls from DTiVos on my shelf...)