PDA

View Full Version : hr10-250 OTA guide help



tsf42m
09-14-2011, 05:32 PM
Just picked up a hr10-250 put a brand new image on the drive (instantcakeHD 6.4a) and used PTVnetHD 6.4x
After going threw the guided setup for sat and ota my guide was setup with all the scheduling i needed including ota... but when i tired to tune to the ota channel nothing would come in
I then went to channel settings and had it search for ota channels it found all my locals :)
Now when I go to the guide I have 2 channels one with guide info and one that only shows "regular scheduling" and when tuning to the channel 3-1 with guide info nothing comes in and the 3-1 without guide data comes in clear.

Any ideas on a fix?
Can I somehow shift or override the ota guide data?

Also I did make sure i had the right local channels set and they are all correct just have duplicates of all of them

stevel
09-15-2011, 08:31 PM
You probably need to wait 24 hours or so for the guide to fill in.

tsf42m
09-15-2011, 10:11 PM
Thanks for the reply but I don't think that's the problem
Maybe these pictures can explain it better

Guide with double channels
7295

Non working channel with guide data
7296

Working channel without guide data
7297

Box has also been up and running for about 72hrs now

jwciv
09-16-2011, 07:52 AM
not sure that it would help, but I'd re-run guided setup for the antennea/ota. if it gives you an option to delete the channels already there, make sure you select it. It's been a while since I've had my hr10-250 up and running and I can't remember the exact menu navigation / choices.

tsf42m
09-16-2011, 08:02 AM
I've tried running the clear option and also running the guided setup multiple times (whitch warns its being cleared) but I still end up with the same result.

jwciv
09-16-2011, 08:49 AM
guide is likely showing one entry for OTA and one from local spot beam sat. As Stevel said, it may just take time for the spot beam to populate. You could call directv and see if they can send a "refresh" signal or help diagnose what is wrong.
Another option is to go into "channels I receive" and uncheck the duplicate that is not working. not sure how deep this affects things - - may no longer show up in the guide but may show up when doing a search or when simply just changing channels with the remote control up/down button.

tsf42m
09-16-2011, 08:55 AM
They are both ota channels
And yes I can turn off the non working ota channels like that but the working ota channels have no guide data
I'll try calling dtv tonight but I have a feeling they will be of little help with this

tsf42m
09-17-2011, 05:41 PM
Talked to dtv they pretty much said they guide they offer is locked on one ota frequencies and there is no way to adjust it for areas
So I think I'm sol for getting guide data for my ota channels
If anyone has any ideas feel free to let me know

Also just a ps
Got all the tivo hacks on the new box :)
Using tytools and tserver I'm getting really choppy video from ota (i heard this is normal) but for sat I'm getting choppy video to (not as bad as ota)
I used to have a sd-dvr40 that worked very smoothly with I think 6.2a
Is this an issue with 6.4a or the hr10-250? Is there a better version to run?