Results 1 to 7 of 7

Thread: Tuner Problem ????????

  1. #1
    Join Date
    May 2002
    Posts
    70

    Unhappy Tuner Problem ????????

    I have a Philips DSR6000 . It is currently running xtreme2.5, single drive. I have two separate rg6 cables running from dual lnb to the sat inputs. Cables are good... tested with other receivers and another tivo....
    Problem... sat signal on tuner 1.... strong signal on odd transponders, anb a fluctuating or sometimes no signal on the even transponders.??? tested voltage out on the tuners.. both at 13.7v and 18.6. voltage changes as i change from even to odd transponders. ANY IDEAS anyone!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    out of space
    Posts
    1,880
    If you're sure the cables are good, no shorts or open wires, then unfortunately the tuner(s) might be bad.

  3. #3
    Join Date
    May 2002
    Posts
    53

    SuperZap is right

    I had a Sony Dtivo that went bad. Both tuners went . I had to send it in for repair. Happened after a bad rain storm.

    I sent it to

    http://www.truettelectronics.com/

    They did a good job.

    I also purchased 2 of these to protect my unit

    http://www.apc.com/resource/include/...CountryCode=us

  4. #4
    Join Date
    May 2002
    Posts
    70

    Unhappy

    If it is in fact the tuner gone or going. Seems strange that I get a signal (strong) sometimes. Last night I was able to watch for an hour or so before the "searching for sat. signal on Tuner 1" message showed. When checking signal strength.... i always get a good continuous signal on even transponders, but sometimes on the odd ones, i get a signal that is strong... then drops off,,,, then comes back..... random cycle.......
    Any other ideas guys???????

  5. #5
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    363
    Any chance of an obstruction? tree branch, etc

  6. #6
    Join Date
    May 2002
    Posts
    70
    No obstructions. Plus, I always get a good signal on Sat2

  7. #7
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    845
    Sounds like a flakey LNB to me. Swap the coax to the LNBs and see if the problem travels with the coax to the other tuner.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •