Page 5 of 17 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 255

Thread: DVD MovieFactory takes the Muxed Output from VSplitMux!!

  1. #61
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    50
    BubbleLamp,

    And there IS a pause button, look for the little control panel near the bottom.
    My eye sight is getting bad and I left my reading glasses at work...

    Unfortunately I have to play with the editing stuff on a 15 inch monitor at 1024X768. I don't see a control panel...

    bman
    Last edited by Bman; 02-24-2003 at 09:21 PM.

  2. #62
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Dallas
    Posts
    25

    No audio

    I can create a DVD using MF2 that plays good in PowerDVD, however I get no audio on my DVD player. It does play the video though. Here's the steps I took:

    1. extract .ty - make key - mux with Tytool6
    2. patch header to 352
    3. create dvd with MF2
    4. patch vob back to 480
    5. burn with Nero

    If I use TMPGenc to make a DVD compliant mpeg, those play fine.

    I also did try demuxing, running besweet to create a new .ac3 (tried a .m2a as well), and using TMPGEnc to remux.

    Any ideas why my DVD player won't handle the audio?

    Thanks!

  3. #63
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    288

    Re: No audio

    Originally posted by dalntgenius
    I can create a DVD using MF2 that plays good in PowerDVD, however I get no audio on my DVD player. It does play the video though. Here's the steps I took:

    1. extract .ty - make key - mux with Tytool6
    2. patch header to 352
    3. create dvd with MF2
    4. patch vob back to 480
    5. burn with Nero

    If I use TMPGenc to make a DVD compliant mpeg, those play fine.

    I also did try demuxing, running besweet to create a new .ac3 (tried a .m2a as well), and using TMPGEnc to remux.

    Any ideas why my DVD player won't handle the audio?

    Thanks!

    Hehehe... I had the same problem on my first DVD i ever made
    with Ulead products. The problem was that my DVD Player
    outputs everything as RAW audio through the Digital Optical Cable.

    So what i did was plugin the RCA Audio and all was good. But
    then i figured there must be a way to output non AC3 or DTS
    audio through the digital cable. So i went to the audio setup and
    changed the "Other Audio" output to output digitally as PCM.

    Tada! Got sound!

    So just play with your DVD Player Audio Settings and i'm sure
    you will be able to get sound on that same disc you already
    burnt.

    -Pr.

  4. #64
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    288
    Originally posted by BubbleLamp
    OK, in DVDPatcher I do see the first is 720x480, and the main VOB is 352X480. But I still have the problem of off center video, and really bad picture coruption on the right side during fast movement. Also, these are regular TV shows, not AC3 movies, in case that makes a difference. I'm doing nothing to the audio, should I be?
    I was able to get perfect DVD's without doing anything to the
    audio. I dunno what is going on with yours... Does it play correctly
    in PowerDVD or do you get the same thing?

    Are you using DVD Workshop or DVD Movie Factory?

    What version? If you need the latest versions, let me know and
    i'll up them somewhere. Actually i'll up them now to the FTP Wes
    posted in the How-To sticky.

    -Pr.

  5. #65
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Dallas
    Posts
    25
    Thanks Pr

    I changed the DVD player's optical audio source from Stream to Dolby Digital/PCM and now all is well!

    Muchos gracias!

  6. #66
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    155
    Are you guys all just loading the cut .m2v into MF2?
    I have the "audo sync after cut point" issue on the final product , where video freezes audio continues video starts etc.

    I did as suggested and TMPGed Simple Mux, Same file in .mpg out and get a perfect .mpg that can load into MF2 (w/vdbpatcher first).

    Seems like I'm doing an extra step with TMPG, did I miss something?

    Thx for help

  7. #67
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    288

    To the people having problems

    I just tought of something. I have the extra components
    installed in both the DVD Movie Factory and DVD Workshop.

    Those are available for free from the Ulead site. That's the
    only thing i can think of that might be different from my
    system and yours.

    Hope this helps...

    -Pr.

  8. #68
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    288
    Originally posted by Tiros
    Are you guys all just loading the cut .m2v into MF2?
    I have the "audo sync after cut point" issue on the final product , where video freezes audio continues video starts etc.

    I did as suggested and TMPGed Simple Mux, Same file in .mpg out and get a perfect .mpg that can load into MF2 (w/vdbpatcher first).

    Seems like I'm doing an extra step with TMPG, did I miss something?

    Thx for help
    No you are not doing an extra step. That step IS necessary but
    ONLY if you are making cuts in the middle of the TyStream.

    If you are taking something from a premium channel like HBO,
    you are just cutting the beginning and end. That doesn't need
    any re-muxing.

    It would be really nice if jdiner could take a look at that for
    us. It would make life soooooo much easier. After that, i believe
    this is a perfect solution for making professional looking DVDs
    with Menu, AC3 audio, and all the shabangs!

    -Pr.

  9. #69
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Out West
    Posts
    3,171
    Originally posted by Pr.Sinister
    No you are not doing an extra step. That step IS necessary but
    ONLY if you are making cuts in the middle of the TyStream.

    If you are taking something from a premium channel like HBO,
    you are just cutting the beginning and end. That doesn't need
    any re-muxing.

    It would be really nice if jdiner could take a look at that for
    us. It would make life soooooo much easier. After that, i believe
    this is a perfect solution for making professional looking DVDs
    with Menu, AC3 audio, and all the shabangs!

    -Pr.
    Ok, I can see I did one, maybe two things wrong.

    1) I was editing out commercials in the middle of the show, DOH! I'll try the TMPeg remux trick.

    2) Here I'm confused. Are you all using the m2v file renamed, or the mpg output file from vsplit?
    SpongeBob is not a contraceptive - Bart S.
    A tabloid, is that one of those really strong mints? - Homer S.

  10. #70
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    155
    Pr,

    I do get a couple of TMPG errors something like "buffer underun occurred - output file may have problems" Do you ever see these errors too? The Output file looks perfect.

    It seems like this process "cleans up" the m2V file somehow.

  11. #71
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    288
    Originally posted by BubbleLamp
    Ok, I can see I did one, maybe two things wrong.

    1) I was editing out commercials in the middle of the show, DOH! I'll try the TMPeg remux trick.

    2) Here I'm confused. Are you all using the m2v file renamed, or the mpg output file from vsplit?
    As soon as TyTool has muxed my show, i delete the .m2a, .key
    and .cut

    I then rename the .m2v to .mpg

    - If i made cuts in the middle of the show, i either remux with
    TMPGEnc or demux, transcode to DD audio, then remux.

    - Once my mpg is the way i want it, i patch it with DVD Patcher,
    and import in DVD Workshop.

    You know the rest...

    -Pr.

  12. #72
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    288
    Originally posted by Tiros
    Pr,

    I do get a couple of TMPG errors something like "buffer underun occurred - output file may have problems" Do you ever see these errors too? The Output file looks perfect.

    It seems like this process "cleans up" the m2V file somehow.
    The underuns are nothing to worry about... especially when
    it's less than 1000 packets...

    I usually get between 12 and 50 packets underun and i never
    had a problem

    -Pr.

  13. #73
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Dallas
    Posts
    25

    two questions on audio

    I have two audio questions.

    1. can someone send me an example of their besweet command? I ran the besweet gui with default options from mp2 to mp2 but wasn't sure if the default's what I should take.

    2. How can you tell if a show is actually DD and not stereo?

    Thanks!

  14. #74
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    288

    Re: two questions on audio

    Originally posted by dalntgenius
    I have two audio questions.

    1. can someone send me an example of their besweet command? I ran the besweet gui with default options from mp2 to mp2 but wasn't sure if the default's what I should take.

    2. How can you tell if a show is actually DD and not stereo?

    Thanks!
    I am at work right now and don't have my BeSweet profiles
    here. I will post it tonight around 9pm...

    You can tell when TyTool6 does the muxing. It tells you
    waht type of audio it is. Or you can use AudioCheck.exe on
    the Ty file.

    But usually what i do is play it in PowerDVD after the muxing
    and right click on the screen and select "Show Information"

    It will tell your MPEG Layer 2 Audio or Dolby Digital

    -Pr.

  15. #75
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Out West
    Posts
    3,171
    Originally posted by Pr.Sinister
    As soon as TyTool has muxed my show, i delete the .m2a, .key
    and .cut

    I then rename the .m2v to .mpg

    - If i made cuts in the middle of the show, i either remux with
    TMPGEnc or demux, transcode to DD audio, then remux.

    - Once my mpg is the way i want it, i patch it with DVD Patcher,
    and import in DVD Workshop.

    You know the rest...

    -Pr.
    It definitely seems to be DVDPatcher causing the weirdness. I've tried patching the entire file as well as just the header. I'm gonna try another file with no cuts at all and see what happens. Stay tuned...
    SpongeBob is not a contraceptive - Bart S.
    A tabloid, is that one of those really strong mints? - Homer S.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •