Page 2 of 26 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 390

Thread: PROM socketing

  1. #16
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    So Cal
    Posts
    44
    so if i had a modded PROM on my HDVR2, what's the best software configuration for extracting, burning, and tivoweb?
    Last edited by SurfBoy; 12-03-2003 at 10:39 PM.

  2. #17
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Dallas
    Posts
    588
    You can just follow Stan's how-to on setting up with a prom mod. Basically, you do it just like the series 1. Kill the initrd, add the files you want, stir and enjoy.
    Information wants to be free....

  3. #18
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    3

    29 prom hacking for sa dvr40

    Quote Originally Posted by KRavEN
    You can just follow Stan's how-to on setting up with a prom mod. Basically, you do it just like the series 1. Kill the initrd, add the files you want, stir and enjoy.
    does the prom hack "PROM Protection v1.0 by Taran" work for dvr40?
    is there anything else i need to know? ie: what is flashing the chip?
    so will i be able to get the bash prompt from an ethernet connection?
    im using mac osx hoping that the terminal app will work. i am able to mount the drive using ext2fs (after rebooting the mac) from an external firewire case.

  4. #19
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    NY
    Posts
    89
    I'm not sure about the dvr's. But imagine it should work. I didn't use Taran's thingy. I just modded the bin file and reprogramed. (just make a back-up of the HD and the PROM *FIRST*. I know it sounds obvious, but many people don't and burn)

    Do as Kraven says. killintrid is a must, and then add your software and hacks (rcsysinit.author, etc)

    Quote Originally Posted by tivosa
    does the prom hack "PROM Protection v1.0 by Taran" work for dvr40?
    is there anything else i need to know? ie: what is flashing the chip?
    so will i be able to get the bash prompt from an ethernet connection?
    im using mac osx hoping that the terminal app will work. i am able to mount the drive using ext2fs (after rebooting the mac) from an external firewire case.
    Dave
    -----------------------------
    Life's a reach, then you gybe
    Hacks -SA 2 PROM, telnet, ftpd, tivoweb, tserver, mfs_ftp, & extraction
    SA2.5 PROM - telnet, ftpd, tserver (waiting for a tivoapp patch)

  5. #20
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    1,778
    There is no known need to lock down the S2 flash as the SST37 chip is not believed to be in-circuit programmable.

    I think the Trinity/"RID" boards, DVR40 included, all use a different version of the firmware from what we see on the older models. I have confirmed this to be the case on a DSR704; here is the ID information I found:

    Code:
    0000000: 0bf0 0109 0000 0000 0001 23c0 84a1 0e60  ..........#....`
    0000010: 3fff a383 267b 617b 893d 4a79 bb21 6594  ?...&{a{.=Jy.!e.
    0000020: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000  ................
    0000030: 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000  ................
    0000040: 5469 566f 2f6d 6970 732f 6272 636d 2f72  TiVo/mips/brcm/r
    0000050: 656c 0032 2e35 0000 0000 0000 0000 0000  el.2.5..........

  6. #21
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    1,285
    Quote Originally Posted by alldeadhomiez
    There is no known need to lock down the S2 flash as the SST37 chip is not believed to be in-circuit programmable.
    I can affirm this!

    I think the Trinity/"RID" boards, DVR40 included, all use a different version of the firmware from what we see on the older models. I have confirmed this to be the case on a DSR704; here is the ID information I found:
    I'm curious if the "old" firmware will boot a newer DVR40. I wonder if the new firmware has some RID initialization stuff in it. Unfortunately, I don't have a DVR40 to play with.

  7. #22
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    1,778
    Quote Originally Posted by Sleeper
    I'm curious if the "old" firmware will boot a newer DVR40. I wonder if the new firmware has some RID initialization stuff in it. Unfortunately, I don't have a DVR40 to play with.
    Firmware 1.18 will not boot a DSR704 properly. It seems that they rearranged the code a bit but oddly enough they did not bother to add checks to keep the compromised 3.1u5 kernel from booting.

  8. #23
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    So Cal
    Posts
    44
    So does this mean that the PROM mod is not yet figured out for SD-DVR40 or it cannot be done?

  9. #24
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    6
    Does anyone know where to get the tools if I want to do the mod by myself? It seems I can not find sst39vf010 chip for sale anywhere, its only listed on SST web site without offer to buy it, have to call them? Also after the mod, is it possible to use homieflash rather than using special IO programers? Id hate to pull it out each time Id want to make change.

  10. #25
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    1,285
    Quote Originally Posted by noneed
    Also after the mod, is it possible to use homieflash rather than using special IO programers? Id hate to pull it out each time Id want to make change.
    No, you don't have to pull it each time assuming that the change you made will still boot the tivo.

  11. #26
    Join Date
    May 2002
    Posts
    314
    Quote Originally Posted by noneed
    Also after the mod, is it possible to use homieflash rather than using special IO programers? Id hate to pull it out each time Id want to make change.
    Do you mean: each time you make a change to the eeprom image? In any case, homieflash will work. Personally, I ran a version of homieflash that gave the process highest priority, to prevent possible complications. But otherwise it's the same.

  12. #27
    Join Date
    May 2002
    Posts
    314
    Quote Originally Posted by SurfBoy
    So does this mean that the PROM mod is not yet figured out for SD-DVR40 or it cannot be done?
    If somebody were to post (or make available) the complete SD-DVR40 eeprom image, I'm sure the proper patch could be found.

  13. #28
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    50
    Quote Originally Posted by noneed
    It seems I can not find sst39vf010 chip for sale anywhere, its only listed on SST web site without offer to buy it, have to call them.
    I understand that AMD's AM29LV010B is a direct replacement, so you mind find that easier to source.
    __________
    Outta here

  14. #29
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    NY
    Posts
    89
    I was told, but haven't verrified, that the AMD chips aren't exactly the same. I guess read the data sheets and see.

    Quote Originally Posted by apn64
    I understand that AMD's AM29LV010B is a direct replacement, so you mind find that easier to source.
    Dave
    -----------------------------
    Life's a reach, then you gybe
    Hacks -SA 2 PROM, telnet, ftpd, tivoweb, tserver, mfs_ftp, & extraction
    SA2.5 PROM - telnet, ftpd, tserver (waiting for a tivoapp patch)

  15. #30
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by MudShark
    I was told, but haven't verrified, that the AMD chips aren't exactly the same. I guess read the data sheets and see.
    They're different but supported.

    My good friend expat started a thread about the Trinity boards over at pvrhax0r:

    http://www.pvrhax0r.com/forum/showthread.php?threadid=4

    The patches for the 2.5 flash are included in his post.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •