Results 1 to 8 of 8

Thread: Hdvr2 Ty Tool Error

  1. #1
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    12

    35 Hdvr2 Ty Tool HELP!

    k i have the bash and the ethernet working so i transfer the 3 tytool files into the /var/hack/tserver folder and i chmod them along with editing the hackinit to include the descramble. after rebooting i typed in ./tserver and it showed this

    bash-2.02# ./tserver
    Assuming MFS_DEVICE=/dev/hda10
    Waiting for an incomming connection!

    After i load the TyTool on the pc, it shows this in the bash.

    SERVER: We got a message! buf = 'SHOWING'
    Tmk Assertion Failure:
    FsStartFunction, line 141 ()
    Tmk Fatal Error: Thread tivosh <197> died due to signal -2
    ccfde8 cd031c bd3c50 bc7bf8 bbf014 c1fa98 bf6d78 c41a00 c4522c bbd270 400778 d7

    My tivo auto reboots after this ... any suggestions or reason as to why this occurs? appreciate it if you know how i can fix this or suggestions. thx in advance.
    Last edited by defaults; 09-19-2003 at 08:51 PM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    295
    I had this same problem when I tried to first get extraction going on my DSR7000. Check your environement variables. If you manually export TIVO_ROOT,=,MFS_DEVICE=/dev/hda10,IGNOREEOF=1000 I think you will find it works. I had to readd these to my hackinit to fix this problem.

    thats

    export TIVO_ROOT=
    export MFS_DEVICE=/dev/hda10
    export IGNOREEOF=1000

    then ./tserver and try it . If it works check your hackinit file in /var/hack

  3. #3
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    12
    just tried it and it still doesn't work .. same error .. but thx .. any other suggestions?

  4. #4
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    295
    Type "export" at the bash prompt and make sure the variables are there. I had them in hackinit but they did not show up when I typed export at the prompt. That showed me that something was not correct in my hackinit. Sorry I have no more ideas, I am reasonably sure that my symptoms were like yours and the variables fixed it.

    bash-2.02# export
    declare -x HOME="/"
    declare -x HOSTNAME="(none)"
    declare -x HOSTTYPE="i686"
    declare -x IGNOREEOF="1000"
    declare -x MACHTYPE="i686-pc-linux-gnu"
    declare -x MFS_DEVICE="/dev/hda10"
    declare -x OSTYPE="linux-gnu"
    declare -x PATH="/var/hack/bin:/sbin:/bin:/tivobin:/tvbin:."
    declare -x PWD="/"
    declare -x SHELL="/bin/sh"
    declare -x SHLVL="2"
    declare -x TERM="linux"
    declare -x TIVO_ROOT=""
    declare -x root="/dev/hda7"
    bash-2.02#

  5. #5
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    12
    k i edited my hackinit file to look like the following
    ____________________________________________
    #!/bin/bash
    date>>/var/hack/hackinit.log
    PATH=/var/hack/bin:/sbin:/bin:/tivobin:/tvbin:.

    declare -x HOME="/"
    declare -x HOSTNAME="(none)"
    declare -x HOSTTYPE="i686"
    declare -x IGNOREEOF="1000"
    declare -x MACHTYPE="i686-pc-linux-gnu"
    declare -x MFS_DEVICE="/dev/hda10"
    declare -x OSTYPE="linux-gnu"
    declare -x PATH="/var/hack/bin:/sbin:/bin:/tivobin:/tvbin:."
    declare -x PWD="/"
    declare -x SHELL="/bin/sh"
    declare -x SHLVL="2"
    declare -x TERM="linux"
    declare -x TIVO_ROOT=""
    declare -x root="/dev/hda7"
    export PATH TIVO_ROOT MFS_DEVICE IGNOREEOF

    /BIN/bash</dev/ttyS2&>/dev/ttyS2&

    insmod /lib/modules/usbcore.o
    insmod /lib/modules/usb-ohci.o
    sleep 1
    insmod /lib/modules/pegasus.o
    ifconfig eth0 192.168.1.102 broadcast 192.168.1.255 netmask 255.255.255.0
    route add default gw 192.168.1.1 netmask 0.0.0.0 metric 1

    tnlited 23 /bin/bash -login &
    tivoftpd

    /var/hack/bin/kmem 800b23b4 00001021
    /var/hack/31fixsub.tcl
    /var/hack/tivoweb-tcl/tivoweb
    /var/hack/mfs_ftp/mfs_ftp.tcl &

    mount -o remount,rw /
    rm -rf /tvbin/dssapp
    cp /var/hack/dssapp /tvbin/dssapp
    chmod 777 /tvbin/dssapp
    _________________________________________________

    and this is what happens

    bash-2.02# ./tserver
    Waiting for an incomming connection!
    SERVER: We got a message! buf = 'SHOWING'
    Waiting for an incomming connection!
    SERVER: We got a message! buf = 'TYSTRM2 192.168.1.199 4056 233835/233971'

    this is what shows up on the ty tool

    Trancode Selected Mode: 6
    Ready...
    Reading list from the server...
    Clear Now Showing List...
    Connecting to '192.168.1.102'
    Connected...
    Getting NowShowing data...
    Total Size = 6299kbytes in 10.734000 seconds...

    Name = 'f:\Friends-The One With All the Haste'
    fsIDs = '233835/233971'
    Tivo Address = '192.168.1.133'
    Connected...
    Data socket connect failed!


    anyone know how to or suggestions on fixing this ... plz. thx

  6. #6
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    295
    OK, this looks like a different problem than you started out with. It looks to me like your TCPIP addresses don't match up. In your hackinit you showed the tivo address as 192.168.1.102, however in the tytool client you show the tivo as 192.168.1.133 Tytool has had a couple of iterations of network options, go to optons, then network options and select single socket mode, I think that might do the trick for you. I have to use this mode on my windows XP machines. Good Luck

  7. #7
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    12
    YAY!!! i set it to single socket mode and it works now. thx alot for you help.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    295
    I am happy I could help out.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •