Results 1 to 7 of 7

Thread: Tivo software update

  1. #1
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    30

    Tivo software update

    Does anyone know if the Tivo software is updated by Sat signal or over phone line?
    I had a handle on life, then it broke

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,754
    Quote Originally Posted by Spaceman_Spiff
    Does anyone know if the Tivo software is updated by Sat signal or over phone line?
    Currently major updates are done over the phone but there is nothing stopping DTV/Tivo from doing them over the satellite. As I understand it all the hooks are already in the OS and software to allow it.
    Malfunct

    HDVR2 - 120hours - Extraction enabled
    SD-DVR40 - Unhacked (for now)

  3. #3
    Join Date
    May 2003
    Posts
    29
    Can it also be done via Ethernet?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    3,108
    Quote Originally Posted by plugplay
    Can it also be done via Ethernet?
    you can enable ethernet and connect to the tivo service via that (,#401 after your ethernet adapter is enabled). if you obtain upgrade slices from somewhere, you can install the upgrade manually by ftp'ing the slices to the tivo via ethernet and then installing them from a telnet session
    Step one: search button!
    Silly Wabbit, guides are for kids

  5. #5
    Join Date
    May 2003
    Posts
    29
    That's what I always believed but I just can't seem to get my S1 to update to 3.1.1b. I get tivo Showcases. Xplus says that NOSDD is disabled and I can easily call via Lan to do my downloads but it never updates the Software. What can I be doing wrong?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    3,108
    Quote Originally Posted by plugplay
    That's what I always believed but I just can't seem to get my S1 to update to 3.1.1b. I get tivo Showcases. Xplus says that NOSDD is disabled and I can easily call via Lan to do my downloads but it never updates the Software. What can I be doing wrong?
    your tivo will never update to 3.1.1b, because that is only for s2 units. 3.1.0b is the newest version for the s1 dtivo units. if you have not subscribed your tivo, they wont send you the new software
    Step one: search button!
    Silly Wabbit, guides are for kids

  7. #7
    Join Date
    May 2003
    Posts
    29
    Opps I meant 3.1.0b. I am subscribed to Directv w/ Tivo Tier. What more do I need to do to get the update?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •