Results 1 to 5 of 5

Thread: lost hack dir - can someone help me transfer hack.zip while mounted in pc?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    5

    lost hack dir - can someone help me transfer hack.zip while mounted in pc?

    SAT-T60 running tivolater 3.1. Followed DarkWing's instructions all the way. Worked fine for two months (other than the fact that I had to always manually load tserver, but that's a seperate issue). Lost all (I assume) hacks including bash, ftp, telnet, etc. Based upon my reading of the database, I am assuming that I lost my /var/hack directory. Here are my questions:

    1) I thought tivolater 3.1 (or Extreme 2.5) took care of the logs problem so I didn't have to worry about losing this directory. Should I also be running chattr? How can I tell whether or not the logs are being cleared?

    2) Sorry, but I'm no Linux guru. Can someone walk me through restoring my var/hack directoty with no bash access? I am assuming that I will have to pull the drives and mount in my PC. Help please!!

    Thanks!!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    NYC
    Posts
    339
    look at http://tivo.stevejenkins.com, get ftp working, then transfer your backup to the tivo over your LAN. Next time, call tivoftpd from a directory other than /var so a rebuild dosen't completely hose you next time.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    27
    I had a similar problem. I ended up:
    1. pulling my drive
    2. booting to Sleepers Knoppix CD
    3. mounting drives
    4. recreating the hack directory (mkdir /var/hack)
    5. copying over the files
    6. chmodded files
    7. replace drive, cross fingers, watch tv

  4. #4
    Join Date
    May 2003
    Location
    USA
    Posts
    39
    I just realized this morning that all my files in the /var/hack directory are missing also. Only thing that shows up is the CRON and the XPLUSZ directories. I have an image backup made with MFS 2.0 which is a single file of my HD right after I did my 2.5.2 upgrade. I read where your 1st reply says "copy the files from your backup" via LAN. My LAN connection is still good and I copied the 2 TyServer files back. Guess my questions are: What files did I loose, what is no longer going to work, and where do I get these backup files to put back on.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    5
    Can someone comment on my original first question? I thought that either 2.5 extreme or 3.1 tivolator took care of the logs problem and that I didn't need to manually clean out the logs on a periodic basis. Was I incorrect?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •