Page 9 of 14 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 203

Thread: The Series4 (TiVo Premiere) Development Thread

  1. #121
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    574
    Donation button now fixed. :-)
    .-=Omikron=-.

    TiVo Series4 Premiere Development HERE

    Do you have a PROM related question? Check HERE and HERE before sending me a PM. Any questions that have already been answered will be deleted if sent via PM.

  2. #122
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    574
    Premiere Elite has been requisitioned. More hardware details coming soon when I return in late October...
    .-=Omikron=-.

    TiVo Series4 Premiere Development HERE

    Do you have a PROM related question? Check HERE and HERE before sending me a PM. Any questions that have already been answered will be deleted if sent via PM.

  3. #123
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    201
    Omikron,

    Did you ever solve the "hooking up a Premiere drive to a PC and looking at the partition map makes it unbootable" problem?

    If so, is there somewhere I can read about it?
    Too busy TiVo wrangling to watch television anymore.

  4. #124
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    67
    Nothing here in 5 months. Is there still work going on?

  5. #125
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    1,242
    Just took the plunge for a Premiere elite, any developments on the series 4

  6. #126
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    1,242
    I just picked up a premiere xl with a bad image on the drive.
    Tivo will boot up to "just a few more minutes" than reboots.
    I have tested the drive, kickstart 54 and it is good.
    I have copied the drive to a new drive, no dice.
    Kickstart 57,51, 52 no dice.
    Kickstart 58 does the same as 52.
    Kickstart 56 does not work.
    Any way to force the Tivo to call home and download new software?
    Or is my only option to copy from a working Tivo?
    Last edited by T_RJ; 03-25-2012 at 10:34 AM.

  7. #127
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    201
    Quote Originally Posted by T_RJ View Post
    I just picked up a premiere xl with a bad image ob the drive.
    Tivo will bot up to "just a few more minutes" than reboots.
    I have tested the drive, kickstart 54 and it is good.
    I have copied the drive to a new drive, no dice.
    Kickstart 57,51, 52 no dice.
    Kickstart 58 does the same as 52.
    Kickstart 56 does not work.
    Any way to force the Tivo
    Get another Premiere XL, take out the drive, hook it and the drive from the first one to a computer, boot with a cd with dd, or dd_rescue, or ddrescue on it and make a byte for byte copy.

    At this point the only image for a Series 4 drive is another drive from the same model.

    Do not under any circumstances let Windows boot with either drive attached. (that's probably how the previous owner screwed up the drive in the first place)

    What did you use to (apparently unsuccessfully) copy the drive to the new drive?
    Too busy TiVo wrangling to watch television anymore.

  8. #128
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    1,242
    I used JMFS to copy and the copy behaves the same as the original drive.
    I guess I will have to borrow one from Best Buy and copy the drive than return it.
    Are there any images available, or is DD the only way?
    The Tivo boots but never all the way.
    Wiil my Elite drive work in the XL?
    I could copy that.
    Last edited by T_RJ; 03-25-2012 at 04:57 PM.

  9. #129
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    1,242
    Any way to mount the drive and have a look at the logs to see what the issue is?
    Or connect a serial connection to watch the boot process and see where it fails?

  10. #130
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    1,242
    Well I borrowed a Premiere XL from best buy.
    Copying drive now.
    Now the 4 hour wait.....

  11. #131
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    1,242
    Ok that fixed it!
    Now going to make another copy and then return the "loaner" from Best Buy!

  12. #132
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    New York City
    Posts
    579
    Finally upgraded to the TiVo Elite.. ready for some hacking

    I'm not sure if I have the heart to start messing with a $800 piece of equipment though. Maybe I'll pick up a $50 Premiere to do some testing.

  13. #133
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    1,242
    I have a premiere coming I picked up off Ebay for $40 delivered.
    Plan on using it for "Experimenting".
    Going to sell the premiere XL with a 2 gig drive upgrade and one of my 2 gig HD's to help fund the new Tivo's.

  14. #134
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    1,242
    Will a Premiere XL image work on a Premiere?

  15. #135
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    412
    I'll speculate no, based upon the inability to successfully run a TiVoHD XL image on a TiVoHD (see this post here: link). IIRC, the image would appear to work, but unit would run out of guidedata (the belief being that the discrepancy between the unit's TSN and that of the software "ID" caused the guidedata phone home to fail).

    The solution was to update an XL image to include the MFS objects from a non-XL image, thus causing the software "ID" to report as non-XL. This could be repeated for the premiere, but is complicated as the MFS extraction/injection work would need to be done by transporting the drive to a hackable unit (Series3). I think the "partition coalesce" methods to utilize a 2TB drive in a premiere (e.g., JMFS method) are the easier route.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •