Results 1 to 8 of 8

Thread: Flickering power light on tivo HD

  1. #1
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    4

    Flickering power light on tivo HD

    I have a Tivo HD that will only boot after being shutdown all night. If I unplug it, then plug it in, the power light lights, but flickers and I get no video output. Has anyone seen this before?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    4
    Can I get an admin to move this thread? I accidentally put it in the development forum, not the support forum.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    574
    Bad caps on the PSU is the most likely culprit. PM me with a close-up photo of your PSU and I can tell if anything obvious is up with them.
    .-=Omikron=-.

    TiVo Series4 Premiere Development HERE

    Do you have a PROM related question? Check HERE and HERE before sending me a PM. Any questions that have already been answered will be deleted if sent via PM.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    831
    Quote Originally Posted by Omikron View Post
    Bad caps on the PSU is the most likely culprit. PM me with a close-up photo of your PSU and I can tell if anything obvious is up with them.
    Are you sure you know what to look for? Have you ever worked on a TiVo before?
    Having trouble with TyTool? Try TyTool Documentation
    Need to hack an S3 / THD? Try S3 Hacking Script

  5. #5
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    4
    It doesn't appear to be the PSU. The caps weren't bulged, but I replaced them just to be on the safe side, and the tivo acts the same way it did before I replaced the caps. I've checked the voltage on all of the rails, and the values are within tolerance for all of the rails. It appears that the tivo is attempting to boot when I get the flickering power light, I get output on the ttl port when I get the flickering light. I also get output when I get a solid green light. When I do get a successful boot, the tivo will run indefinitely so long as there isn't a power interruption. I'm stumped.

    On a side note, I can't seem to get readable output from the ttl, it comes through as gibberish. I've tried both 115200 8N1 and 9600 8N1 port settings and I get jibberish using both a PL2303 usb setup, and a direct serial to ttl adapter. Should I expect to be able to read the output from the prom?

  6. #6
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    574
    Hmm...

    It's hard to say what's going on because it sounds so suspiciously like a PSU problem... I think the best thing to do is to test the unit with a known-good PSU. If you have another TiVo HD or a friend has one, you might try swapping the PSU's temporarily to see what's going on. Failing that, I would suspect a dodgy PROM connection but since you told me you were experiencing the symptom even prior to PROM socketing, I doubt that's the problem.
    .-=Omikron=-.

    TiVo Series4 Premiere Development HERE

    Do you have a PROM related question? Check HERE and HERE before sending me a PM. Any questions that have already been answered will be deleted if sent via PM.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    4
    Thanks for the suggestion. I'll see if I can find a PSU or another tivo to use as a donor.

  8. #8
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    201
    Quote Originally Posted by echrise View Post
    I have a Tivo HD that will only boot after being shutdown all night. If I unplug it, then plug it in, the power light lights, but flickers and I get no video output. Has anyone seen this before?
    Have you got a Western Digital Caviar Green in that HD?
    Too busy TiVo wrangling to watch television anymore.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •